Tussen Snickers, M&M’s en gevulde koeken lagen tot voor kort ook concentratiepilletjes

Het is eigenlijk heel simpel. Hij kijkt waar studenten behoefde aan hebben, en stopt dat in een automaat. Dus zitten er in de automaten van directeur Kevin de Krieger van ‘School Supply’ bijvoorbeeld geodriehoeken, hoesttabletten, condooms en concentratiepillen.

Tot voor kort dan, want op de Universiteit van Amsterdam werden de wenkbrauwen gefronst naar aanleiding van de concentratiepillen ‘Braincaps Boost’. De pillen, ontwikkeld door een bedrijfskunde- en een geneeskundestudent, bevorderen volgens de makers het denkvermogen, de alertheid, het geheugen en het concentratievermogen van studenten. Hoe dan? Door ‘de werking van cafeïne naar een hoger niveau te tillen’. De hoeveelheid cafeïne per pil is vergelijkbaar met anderhalf blikje Red Bull. Volgens De Krieger is de pil ‘in principe een alternatief voor Ritalin’.

Door Petra Vissers – Trouw –  

 


Het perspectief van de werkgever

“Het feit dat er behoefte is aan een (concentratie)middel laat zien dat er een onderliggend probleem is. Is het niet beter daar te beginnen? Op deze manier creëer je starters die zichzelf en hun omgeving kennen en onder controle hebben. Laten we de schouders eronder zetten en ook juist als werkgever hier transparant in zijn: wat speelt er nu eigenlijk in het leven van jouw jong talent?”