Burn-out? Tja, het heerst…

Donderdag 20 september 2018 vonden de Noorderlinkdagen plaats in Leeuwarden. Een dag met impact, een dag die bijgedragen heeft aan meer werkgeluk in Noord-Nederland. Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken en zorgen voor effectievere organisaties. En geluk werkt aanstekelijk. Was jij erbij en durfde jij te kiezen voor je eigen werkgeluk?

CareerUp was erbij. Het was een bijzonder congres met inspirerende sprekers en verrassende sessies. Zo sprak onze collega Daniël Verrijk over het welzijn van jong talent. Hij heeft, samen met ons, de ambitie om samen met studenten, starters, werkgevers en onderwijsinstellingen de werkende wereld van de nieuwe generatie een stukje mooier te maken. Zijn sessie ‘Als werkgeluk een keuze is, is falen dat dan ook?’ trok veel bekijks (lees meer).

Zijn verhaal vraagt om initiatief. Daarom vond er op 4 december een follow up plaats, waarbij er in dialoog (tussen alle hierboven genoemde actoren) gesproken is over de starter anno 2018. Velen kennen iemand in zijn of haar nabije omgeving die in de eerste arbeidsjaren is uitgevallen. Waar ligt dit aan maar nog relevanter: wat kan jij als individu in dit kader betekenen?

Uit deze sessie (met o.a. een expert lezing van Trudy de Hueis de term communicatie bij mij blijven hangen. Open en eerlijk zijn; durf te praten. Op deze manier weet je wat er speelt, maar ook wat (wederzijdse) verwachtingen en behoeftes zijn. Het wordt zo mogelijk effectief op elkaar in te spelen. We hebben afgesproken elkaar te blijven volgen, te leren met en van elkaar.

Wordt vervolgd…