Hoe bouw je tijdens je studie een CV’tje zonder burn out

De prestatiedruk op studenten is hoog. Volgens een onderzoek van Windesheim kampt een op de vier studenten in het hoger onderwijs met burn-outklachten. Hoe werk je tijdens je studie op een gezonde manier aan je cv?

“Het is belangrijk om ook aan ontspanning te denken”, aldus woordvoerder van de Rijksuniversiteit Groningen Jorien Bakker. Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling kunnen voor studenten goed samengaan. Bakker: ,,Sporten en een studentenbestuur doen, levert op beide gebieden veel op.”

 

Die twee zaken gaan wel vaak ten koste van het hebben van een baan. Iets wat sinds de invoering van het leenstelsel voor veel studenten ook erg belangrijk is. Om de huur te kunnen betalen, maar ook om aan toekomstige werkgevers te laten zien dat ze tijdens de studietijd niet alleen in de collegebanken en de kroeg hebben gezeten.

Coen Berkhout, Patriecia Kolthof, – Dagblad van het Noorden – 

 


De reactie van onze Carrièreadviseur

“Dagelijks kom ik in contact met de typische student. De student die wil voldoen aan allerlei verwachtingen. ‘Ik moet hoge cijfers halen, hard werken, geld verdienen, fit zijn, sociaal- en maatschappelijk betrokken zijn..’. Het houdt inderdaad een keer op. Het idee van prioriteiten stellen en op zoek gaan naar jouw eigen purpose in life klinkt zo gek nog niet. Doen waar je in gelooft zal intrinsieke motivatie teweeg brengen. Waar krijg jij energie van?”