Ongelukkig van te veel opties, dit is FOBO (plus: wat je er tegen kan doen)

Keuzestress: Hoe meer opties, hoe besluitelozer en ongelukkiger je kunt worden. Dat verschijnsel heet nu FOBO: de angst om nooit het goede te kiezen.

Een relaxed avondje thuis met een film begint bij mij met een paar moeilijke keuzes. Uit een bijna onuitputtelijke bron van mogelijkheden moet ik kiezen wat ik wil. Eerst: Wat zal ik eten? Even kijken op de receptensite waar ik 144 categorieën vind voor het avondeten. Heb ik zin in comfort food, iets Aziatisch, een eenpansgerecht of maakt het niet uit zolang er maar ananas in zit? Ik scroll door de maaltijden, goede kanshebbers open ik in een nieuw tabblad en ondertussen zoek ik naar betere opties.

Door Diederik Huffels –  

 


 

Wat één van onze carrièreadviseurs vorige maand al op haar LinkedIn al publiceerde …

‘Is het gek dat ik nog niet weet wat ik wil?’ Met een keuze uit ruim 3000 opleidingen (en niet te vergeten het ontelbare aanbod van stages, minoren, masters en bijbanen) absoluut niet. En natuurlijk wil je graag de best mogelijke keuze maken. Maar hoe doe je dat?

Dagelijks spreken mijn collega’s en ik studenten en (young) professionals met dit soort vraagstukken. Benieuwd naar wat CareerUp voor jou kan betekenen? Let us know!